Blog

Illustrasjonsfoto søk kulturskolen

Lyst til å spille et instrument, tegne og male, danse eller spille teater (Agendateateret)? Meld deg på Kulturskolen!

→ Søknadsfrist 1. juni. Søknadsskjema finner her.

Kulturskolen introduserer to nye spennende tilbud fra høsten – Kulturlab og Musikkteknologi. Ett tilbud for de yngste elevene og ett for de litt eldre. Se nedenfor, og ta gjerne kontakt for spørsmål. Søknadsfrist: 1. juni.

→ Klikk her for å se en film om hva du kan gjøre på Kulturskolen!

Kulturlab
Bli med inn i kulturskolens laboratorium – Lek & lær!
Kulturskolen starter et nytt tilbud for elever i 1. og 2. trinn – «Kulturlab». Gjennom året får du utforske alle aktivitetene i kulturskolen i «laboratoriet» sammen med to lærere. Du vil få en smakebit på de forskjellige musikkinstrumentene, på billedkunst, teater og dans. Utforskingen vil foregå i grupper og varer ca 30 min en gang i uken. Det hele er basert på mye lek og moro, hånd i hånd med mye fin læring.

Musikkteknologi
Bruk av digitalt verktøy for innspilling og produksjon av musikk er blitt en selvfølgelig del av nåtidens musikkverden. Kulturskolen har utviklet et helt nytt undervisningsopplegg der barn og unge får utforske dette spennende feltet.

Tilbudet består av to deler:
1. Lydopptak/studio
2. Digital komponering/ arrangering.

Lydopptak/studio
Hovedeler av undervisningen: Bruke mikrofoner og annet utstyr til å gjøre opptak av musikkinstrumenter og band/orkester. Behandle (mikse og mastre) musikk digitalt med programvaren Logic eller annen valgfri programvare.

Digital komponering og arrangering
Hoveddeler av undervisningen: Bruke datamaskin eller nettbrett til å komponere, arrangere og etterbehandle musikk. Arbeide med relevant musikk programvare som bl. a. Logic. Elevene vil få vist frem sitt arbeid via digitale kanaler på konserter i regi av Røros Kulturskole.  Det vil også bli prosjektsamarbeid med elever som går på andre instrument.

Aldergrense er i utgangspunktet 12 år

X