Aktuelt, Kultur, idrett og fritid, Nyheter

Bli med på Røros Pride sin digitale markering #stolthjemme!

Illustrasjonsbilde Røros Pride

Denne uka arrangeres regionens aller første pridearrangement. Ordfører Isak Veierud Busch synes det er flott at Pride arrangeres i regionen!

– Det er en begivenhet som er vitnesbyrd om samfunn som utvikler seg i en riktig retning. Mangfold er noe ethvert samfunn trenger og mangfold er noe å være stolt av. Regionen vår trenger et slikt arrangement, og vi har godt av mer åpenhet og økt toleranse også i vår region, sier Ordfører Isak Veierud Busch.

Digital markering

På grunn av den pågående koronasituasjonen måtte Røros Pride tenke nytt. Røros Pride inviterer til fellesskap til tross for at vi ikke kan være sammen. Fra mandag 25. til søndag 31. mai varmer Røros Pride opp til neste års store begivenhet med forskjellige aktiviteter i flere digitale kanaler. Den digitale oppvarmingen har fått navnet #stolthjemme og vil i all hovedsak foregå på sosiale medier.

– Det er flott at initiativtakerne, gitt de spesielle omstendigheten, på kort tid lykkes med å snu om på det som var planlagt og likevel får til en flott feiring på en litt annen måte enn det som opprinnelig var planlagt, sier Ordfører Busch.

Hva skjer denne uken?

Røros Pride byr på et spennende program i uken som kommer. Røros kommune har et godt samarbeid med Røros pride, og flere av våre avdelinger inviterer til aktiviteter og arrangement i anledning #stolthjemme.

Du kan følge med og delta på Røros Pride sin facebookside og nettside. Her får du tips til skeive filmer og aktuelle serier, du kan være med på glamquiz ledet av et flunkende nytt radarpar, du får tips til skeiv litteratur og kan være med på digital eventyrlig lørdag for barn fra biblioteket og ikke minst se Stuggustream som for anledningen er viet Røros Pride. Det legges også ut hilsener fra fjern og nær på Facebooksiden hele uken. Det blir med andre ord både humor og alvor, lek og læring, fargerikt og mangfoldig!

Bli med på markeringen!

Vi oppfordrer alle til å bli med og feire mangfold denne uka. Del bilder med emneknaggen #stolthjemme