Aktuelt, Kultur, idrett og fritid

Tre nominerte til drømmestipendet 2017 fra Røros

Illustrasjonsfoto for Kultur, idrett og fritid

Vi er stolte av å kunne presentere tre nominerte til Drømmestipendet 2017 fra Røros. De tre nominerte er Fredrik Nøss Høyem – musikk, Ivar Østby – skapende skriving og Hanna Aunmo Schølberg – hundekjøring. De er alle strålende representanter for kulturlivet på Røros.

Fredrik Nøss høyem er én av tre fra Røros som er nominert til drømmestipendet 2017

Fredrik Nøss Høyem fra Røros er nominert til drømmestipendet 2017 i kategorien musikk.

Fredrik Nøss Høyem har vokst opp på Røros og går for tiden på Trøndertun Folkehøgskole. Han drømmer om å leve av musikken og ønsker å fortsette med å utforske musikken og finne et eget utrykk. Her kan du lese mer om Fredrik sine drømmer.

Ivar Østby er én av tre fra Røros som er nominert til drømmestipende 2017

Ivar Østby fra Røros som er nominert til drømmestipende 2017 i kategorien skapende skriving.

Ivar Østby bor på Røros og går for tiden på Røros Videregående skole. Han har som plan å leve ut drømmen om å være forfatter.  Les mer om drømmen til Ivar her.

Hanna Aunmo Schjølberg er oppvokst på Røros og er fortiden elev på Øya Videregående skole på Kvål. Hennes store drøm er å fortsette med hundekjøringen. Her kan du lese mer om hva Hanna drømmer om.

Hanna Aunmo Schølberg er én av tre fra Røros som er nominert til drømmestipendet 2017

Hanna Aunmo Schølberg fra Røros er nominert til drømmestipendet 2017 i kategorien hundekjøring.

Drømmestipendet

Drømmestipendet består av 100 stipender à 10 000 kroner – til sammen én million kroner. Stipendordningen er et samarbeids¬prosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipend¬utdelingen ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer. Her kan du lese mer om drømmestipendet.