Illustrasjonsfoto miniseminar om røyeoppdrett

Tirsdag 30. mai kan du lære hvordan du kommer i gang og senere lykkes med røyeoppdrett i Fjellregionen.

Røya – det nye og lønnsomme husdyret!
Hedmark Kunnskapspark (HKP) har gleden av invitere deg til et seminar om landbasert fiskeoppdrett som en attraktiv inntektskilde. Oppdrett av spesielt røye er nemlig svært godt egnet for gårdsbruk og andre eiendommer nær elv eller innsjø i Fjellregionen.

Dette er et viktig møte når det gjelder ny næringsutvikling i vår region, og møtet er åpent for alle interesserte.

Tid: Tirsdag 30.mai 19:00-21:30
Sted: Kompetansesenteret, Tynset

Program:

19.00 Registrering, røyesmaking, mingling
19.30 Velkommen, Mali Hagen Røe, avdelingsleder HKP Tynset.
19:40 Bakgrunn for satsningen på oppdrett av røye, Frank Larsen, adm.dir. HKP.
19:55 Hvordan lykkes med røyeoppdrett som ny næring? Tone Blixøen, prosjektleder HKP.
20:25 Arctic Red, ”designerrøya” som skal sikre suksess. Karina H. Johansen, forsker HKP.
20:45 ”Hva kan banken bidra med?” Ann Brudevoll, banksjef bedriftsmarked, Østerdalen, Sparebanken 1 Østlandet.
21:00: Hvilke tilskudd og støtteordninger finnes for deg i Innlandet som vil bli fiskeoppdrettere? Innovasjon Norge.
21:15: ”Galskap eller genialt?” Noen tanker fra Erling Aas-Eng, leder i Hedmark Bondelag.

HKP svarer på spørsmål også etter møtets slutt.

Det vil bli servert småretter av røye, og derfor trenger vi påmelding. Send epost, SMS eller ring avdelingsleder Mali Hagen Røe senest mandag 29.mai.

E-post: mali.hagen.roe@hkp.no

Arrangementet er kostnadsfritt.

Om fiskeoppdrett
Det var bønder på Vestlandet som på 70-tallet startet det som i dag er det norske lakseeventyret. I begynnelsen var lakseoppdrett en attåtnæring, men etterhvert ble det en viktig inntektskilde for mange bønder. Med sterk teknologiutvikling innen landbasert fiskeoppdrett, har spillereglene endret seg. Det er ikke lenger nødvendig å bo ved kysten for å drive med oppdrett av fisk. Derfor kan det nå bli bønder eller andre i Innlandet som gjentar suksessen – denne gang med ferskvannsfisken røye.

Vel møtt!
Hilsen oss i Hedmark Kunnskapspark

Invtasjon og program for miniseminar om røyeoppdrett